چه کسانی در منطقه آزاد اروند فقیرند؟
شهر آبادان با دارایی های بسیارش در زمره ی فقیرترین شهروندان جمهوری اسلامی ایران است.
به گزارش اروندپرس ؛ شکاف و اختلاف طبقاتی بویژه پس از ظهور منطقه آزاد اروند بیش از پیش در این شهر جنگ زده نمایان شده است.
تولد سازمان منطقه آزاد اروند که گمان می رفت برای روشنای افق ۱۴۰۰ شهرهای آبادان و خرمشهر باشد با گذشت دو دهه فعالیت ؛ جز کشاندن پای طبقه متوسط آبادان که غالبا کارمند می باشند به دایره ی فقر ؛ ره اورد دیگری نداشته است. طبقه ای که پس از باز شدن بیش از پیش چتر حاکمیتی سازمان منطقه ازاد اروند به یکباره زیر سنگینی مضاعف هزینه های مسکن کمر خم کرد و استخوانش شکست.
اداره های دولتی در شهرهای آبادان و خرمشهر نیز پس از به اهتزاز درآمدن پرچم سازمان منطقه آزاد اروند بیش از پیش خود را در وضعیت انفعال احساس کردند تا جایی که امروز هر یک از آنها برای انجام یک خدمت کوچک به شهروندان اروندی!(آبادانی و خرمشهری سابق) کاسه گدایی در دست گرفته و خود را به هتل سازمان منطقه آزاد اروند می رسانند.
مسوولان این سازمان عریض و طویل که بلندایی به عمق طولی آبادان تا تهران دارد ؛ همواره خواسته اند که وزارتخانه های دولتی همانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ؛ ادارات و نمایندگی های مستقر در آبادان و خرمشهر را به این سازمان واگذار نمایند تا این سازمان بتواند خدمات شایسته تری ارائه نماید!!!
به گزارش اروندپرس ؛ سال گذشته طی توافق نامه ای که فی مابین سازمان منطقه آزاد اروند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منعقد شد ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی آبادان و خرمشهر از اداره کل خود در اهواز جدا شدند و دارای یک مدیریت کل در سازمان منطقه آزاد اروند شد و همایون قنواتی که تا چند روز پیش از عقد آن تفاهم نامه عنوان مدیرکلی فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان را داشت به عنوان «مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اروند» انتخاب و انتصاب و معرفی شد که درخصوص وضعیت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اروند در روزهای آینده به تفسیر خواهیم نوشت.
به گزارش اروندپرس ؛ در دوران پسا منطقه آزاد شدن شهرهای آبادان و خرمشهر؛ همانگونه که در بالا متذکر شدیم شاهد نوعی رخوت و بی تحرکی در عملکرد ادارات دولتی در این دو شهر نیز بوده ایم که به چند مورد اشاره می کنیم.
اداره های آموزش و پرورش آبادان و خرمشهر؛ عطش دریافت کمک!
موضوع تعلیم و تربیت ؛ همواره مورد نظر دولت ها بوده و باید هم باشد. اینکه خروجی کیفی آموزش و پرورش در یک شهر ؛ فوق العاده , عادی یا بحرانی بوده باشد خود گویای کیفیت خروجی عملکردی اداره آموزش و پرورش آن شهر است.
با نگاهی به کمک های جذب شده دو اداراه آموزش و پرورش آبادان و خرمشهر از سازمان منطقه آزاد اروند در کنار اعتبارات جاری و عمرانی این دو اداره که همچنان جاری است ؛ چه نمره ای باید به مجموعه آموزش و پرورش آبادان یا خرمشهر داد؟ آیا این دو مدیریت توانسته اند با احتساب این حجم ویژه ی اعتباری و کمک های مالی و لجستیکی سازمان منطقه آزاد اروند ؛ رتبه ی علمی دانش آموزان خود را بالا ببرند؟ آیا میزان قبولی در دانشگاه های مطرح کشور ( و نه هر دانشگاهی) که ملاک و سنجش مناسبی برای امتیاز دهی به کیفیت علمی دانش آموزان هر منطقه ای است بگونه ای بوده که بتوان به مدیریت این دو اداره آفرین گفت و تقدیرنامه صادر کرد؟
و یا در بخش تولید آثار فاخر هنری با محوریت حمایت از هنرمندان بومی ؛ سازمان منطقه آزاد اروند و البته اداره کل فرهنگ و ارشاد اروند چه حرکت هایی داشته است؟ برای اعتلای هنر سینما و تاتر بومی چقدر تلاش کرده است؟ برای ایجاد زیرساخت های هنری نظیر احداث سالن های تاتر و سینما چه کرده است؟
تا مادامی که بین هنرمندان بومی از یک سو و سیاست گذاران فرهنگی مستقر در سازمان منطقه آزاد اروند از سویی دیگر؛ تعامل سازنده ای تعریف نشود نباید انتظار داشت که آثار فاخری توسط هنرمندان بومی آبادان و خرمشهر تولید بشود.
به گزارش اروندپرس ؛ گروه های متعددی از فعالین فرهنگی ؛ هنری ؛ اجتماعی و ورزشی با عنوان های سازمان های مردم نهاد در دو شهر آبادان و خرمشهر تشکیل شده اند که به شهادت اکثر آنان ؛ مورد بی مهری و بی توجهی سازمان منطقه آزاد اروند قرار گرفته اند.
گروه های مردم نهاد با اهدافی که دارند بازوان پرتوانی در جهت بهبود وضعیت هر اجتماعی هستند و اگر اینان مورد حمایت مسوولان قرار نگیرند و بدان ها بهایی داده نشود باید منتظر ظهور جامعه ای کم تحرک و مسوولیت ناپذیر بود.
آن بانو یا بانوانی که برای ارائه خدمت به دیگر همنوعان خود آستین همت بالا زده اند و بی هیچ چشم داشتی راهی ادارات دولتی در شهرهای آبادان و خرمشهر و یا حتا سازمان منطقه آزاد اروند می شوند و با درب های بسته و کم توجهی های عامدانه روبرو می شوند سرخورده شده و به گوشه ی عزلت خواهند رفت.
این امید را داریم که فرماندارهای ویژه آبادان و خرمشهر به ماجراهای دنباله دار بی توجهی و کاهلی روزافزون برخی از مدیران دولتی و ایضا سازمان منطقه ازاد اروند ورود کنند و از آنان بخواهند که آمار خدمات اجتماعی ؛ فرهنگی ؛ ورزشی و … را منتشر کنند. در کنار این ها از فعالان مردمی نیز بخواهند که طی نشستی کم و کیف دریافت خدمات را بازگو کنند. یقینا در چنین وضعیتی متوجه خواهند شد که چقدر ظلم و جفا به فعالان اجتماعی در این دو شهر روا داشته شده است.
معتقدیم که در محدوده ی منطقه آزاد اروند فقر بیداد می کند و مراد ما از فقر ؛ نداری مسوولانی است که خلاقیت و ابتکار از قاموس مدیریتی شان سال هاست حذف شده است و برخی لنگ قبض مصرفی آب خود هستند و برخی ….
رسانه اجتماعی اروندپرس
- ۹۶/۰۳/۲۵