کانال لجن کنار پلیت پالایشگاه آبادان همچنان معطل بی توجهی !
حدود سه ماه پیش یا دقیق تر ؛ ۷۸ روز پیش شهبازی فرماندار آبادان قول داده بود که کانال کنار پلیت پالایشگاه ظرف یک هفته پر خواهد شد.شهبازی این اظهارات را در جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی آبادان و با تاکید بر لزوم انجام آن پیش از فرارسیدن فصل گرما عنوان کرده بود. در آن جلسه علاوه بر مسوولان آبفا ؛ مدیران شهرداری و پالایشگاه و محیط زیست و دیگر مسوولان دست اندرکار حضور داشتند اما نکته اینجاست که با سپری شدن فصل گرما و انتشار دائم بوی لجن و تعفن از این کانال قدیمی که به وقت بارندگی ها طغیان می کند و زندگی مردم ساکن در خانه های روبرو را دیگر خدماتی از پالایشگاه دریافت نمی کنند را دچار معضلات و خطرات بهداشتی گسترده می نماید.
این کانال عریض و طویل ؛ یکی از اصلی ترین مراکز رشد و تکثیر جانوران موذی و بیماری زا و در راس آن موش می باشد. موش های این کانال را در اصطلاح عمومی “گرزه” می گویند که از نظر جثه بسیار بزرگ تر از موش های فاضلابی است و زاد و ولد آن نیز بیشتر می باشد. این نوع موش به راحتی لوله های پولیکا را جویده و به آسانی وارد خانه های مردم می شود.”گرزه” عامل بیماری های فراوان و واگیرداری است.
فرماندار آبادان در بخش دیگری از سخنان خود در ۷۸ روز پیش با اشاره به اینکه کانال موجود در حاشیه پالایشگاه (کنار پلیت) چهره نازیبایی را به دلیل دور ریز زباله ها و سایر مواد نفتی و سوخت ماشین ها حمل فرآورده ها در این کانال به شهر بخشیده است اظهار کرد: این موضوع سالهاست که به چالشی غیر قابل رفع برای مردم و مسئولان تبدیل شده است. شهبازی با تاکید بر تشکیل کارگروهی ویژه متشکل از محیط زیست، واحد بهداشت دانشکده علوم پزشکی، شهرداری، شورای اسلامی شهر، پالایشگاه، شرکت پخش فرآورده های نفتی منطقه و نماینده فرمانداری تصریح کرد: این کارگروه موظف است تا ظرف مدت یک هفته نسبت به بررسی موضوع و پر کردن کانال یاد شده با استفاده از خاکهایی که از محل برداشتن دژ خاکی حاصل می شود، اقدام کند.
اما امروز بعد از سپری شدن ۷۸ روز از آن جلسه و دستور فرمانار ویژه شهر ؛ موسویآزاد رئیس اداره حفاظت محیط زیست آبادان اظهار داشته است : متاسفانه عدم اقدام به وظایف محوله برخی دستگاههای دستاندرکار در این زمینه مشکلات زیادی را به لحاظ زیست محیطی برای ساکنان آن منطقه ایجاد کرده است.
وی افزود: بر اساس بررسیهای انجام شده ۱۶ لوله خروجی پالایشگاه آبادان که برخی فاضلاب و برخی دیگر پساب صنعتی هستند به این کانال میریزد که باید هر چه سریعتر این موضوع از سوی مسئولان مربوطه پیگیری و رفع شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست آبادان اضافه کرد: در نشستی که با مسئولان پالایشگاه داشتیم قرار شد تا بر اساس مهلت تعیین شده دو هفتهای تمام لولههای خروجی یاد شده قطع شوند که متاسفانه هنوز این کار به به انجام نرسیده است.
موسویآزاد از تخلیه فاضلاب برخی منازل در این کانال به عنوان دیگر مشکلات موجود در این بخش نام برد و تصریح کرد: حدود ۸۰ منزل واقع در نزدیکی این کانال اقدام به تخلیه فاضلاب منازل خود توسط کانالهای فرعی که خود ایجاد و آنها را به کانال یاد شده وصل کرده، میکنند که این خود معضلی بزرگ به لحاظ بهداشتی و زیست محیطی ایجاد کرده است.
وی یادآور شد: قرار بود تا اداره امور آبفا آبادان هر چه سریعتر نسبت به شناسایی و رفع این مشکل اقدام کند که متاسفانه تاکنون هیچ کارکرد اساسی از سوی این اداره صورت نگرفته است.
این مسئول گفت: از آنجایی که رهاسازی فاضلاب در محل زندگی مردم و در فضای باز بیشترین مشکل بهداشتی را بهدنبال دارد پس نباید از ورود فاضلاب به این کانالها جلوگیری کینم.
موسویآزاد افزود: متاسفانه رهاسازی فاضلاب در کانالهای رو باز به شکل یک عادت غیرمجاز و غیربهداشتی در آبادان در آمده که باید با این مسئله به طور جدی برخورد شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست آبادان اضافه کرد: وجود نیزارهای اطراف این کانال سبب شده تا مردم و به ویژه رهگذران این محل را برای رها کردن زبالههایشان در این کانال انتخاب کنند.
وی از شهرداری آبادان خواست تا هر چه سریعتر در خصوص نیزدایی اطراف این کانال اقدام کند.
این مسئول تصریح کرد: با وجود برپایی جلسهای در حضور دادستان و بیان مسائل و درخواست اقدام از سوی دستگاههای یاد شده، اما تاکنون در این خصوص اقدام موثری صورت نگرفته و حتی در دو مرحله اخطاریههایی نیز به این واحدها دادهایم.
موسویآزاد از دستگاههای مربوطه خواست برای تامین بهداشت و سلامت مردم هر چه سریعتر نسبت به انجام وظایف محوله بکوشند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست آبادان یادآور شد: در خصوص سلامت و بهداشت عمومی شهروندان با کسی مسامحه و مصالحه نداریم و هر دستگاهی موظف است تا برابر وظایف محوله اقدامات خود را بر اساس جدول زمان بندی شده به انجام برساند چرا که در غیر این صورت مراتب از طریق مراجع قضایی پیگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه از منظر بصری نیز نخستین چیزی که با ورود به شهر به چشم میخورد وجود این کانالها است گفت: دیدن این مناظر زشت، نازیبا و غیربهداشتی و زیستی دل هر بینندهای را به درد میآورد، پس باید دستگاههای مرتبط در رفع هر چه سریعتر مشکلات این کانال بر اساس وظایف محوله اقدام کنند.
- ۹۳/۰۸/۰۱